Gravitysays_i & No Clear Mind – Ημέρες Ρεθύμνου 2013

Σάββατο, 01/06/2013 –  Ώρα έναρξης: 21:00 – Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο, Ελεύθερη είσοδος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2831040155

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου» είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με επίκεντρο το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και με σκοπό να αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία και την πολιτιστική παράδοση της πόλης αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό του δυναμικό.

Οργανώνεται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης και άλλους φορείς και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο-Μάιο, στο Ρέθυμνο και φιλοξενεί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα.

Gravitysays_i

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να ντύσουν με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i είναι:

Μάνος Πατεράκης – Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή
Νίκος Ρέτσος – Τύμπανα, Κρουστά
Άκης Παπαβασιλείου – Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό Μπάσο
Σπύρος Βρυώνης – Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή
και η χορωδία «The Enormous Grey Figures»

No Clear Mind

No Clear Mind [nəu klɪər maɪnd] : Εγκεφαλική κατάσταση που παρατηρείται σε μια ομάδα ατόμων όταν το πλήθος ιδεών που δημιουργούνται στο εσωτερικό της, υπερβαίνει τις όποιες συλλογικές δυνατότητες επεξεργασίας και εκτέλεσης. Συχνά συνοδεύεται από αδυναμία πραγματοποίησης έως και απλών καθημερινών δραστηριοτήτων λόγω μιας αέναης έλξης προς το καινούργιο. Οι No Clear Mind είναι μια πλατφόρμα έκφρασης αποτελούμενη από ανθρώπους που επιχειρούν να χρωματίσουν την καθημερινή αδράνεια, ανατρέποντας την διακριτική και ταυτόχρονα ανασταλτική της φύση. Η πολυσυλλεκτικότητα τους αποτυπώνεται, σχεδόν κατά τύχη, για πρώτη φορά στο self-released album, “Dream Is Destiny”, μια συλλογή ακατέργαστων ηχογραφήσεων που διακινείται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Το “Dream Ιs Destiny” προσελκύει όλο και ευρύτερο κοινό, το οποίο συνεισφέρει αυθόρμητα στην διάδοση του δίσκου μέσω της δημιουργίας βίντεο και δημοσιεύσεων. Μοιράζεται σε χιλιάδες “αντίτυπα” διαμορφώνοντας διεθνώς μια δυναμική κοινότητα υποστηρικτών. Σε μια στιγμή διαύγειας οι No Clear Mind συνειδητοποιούν τη σημασία ενός ολοκληρωμένου έργου και επικεντρώνονται στην εκ νέου καταγραφή της μουσικής τους εξέλιξης. Η γοητεία που τους ασκεί η μουσική αντίληψη των 70’s, έχει ήδη διαμορφώσει τον ήχο του εγχειρήματος. Ακολουθεί ένα διάστημα εσωτερίκευσης, στο όχι και τόσο καθαρό μυαλό τους, που οδηγεί στην ολοκλήρωση του “Mets”, το οποίο δανείζεται το όνομά του απ’ την γειτονιά της Αθήνας στην οποία δημιουργήθηκε. To “Mets” θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear τον απρίλη του 2013.

Gravitysays_i & No Clear Mind – Ημέρες Ρεθύμνου 2013

Σάββατο, 01/06/2013 –  Ώρα έναρξης: 21:00 – Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο, Ελεύθερη είσοδος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2831040155
(περισσότερα…)