Theodore & Melentini live @ Trianon

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου ο Τheodore και η Μελεντίνη χτίζουν ένα μουσικό ντουέτο επί σκηνής με ένα σύνολο μουσικών πληκτροφόρων οργάνων, φωνών, συνθεσάιζερ, πνευστών και ηλεκτρονικών ήχων . 
Οι δύο νέοι δημιουργοί συναντιούνται στην Αθήνα στην αίθουσα του σινέ Τριανόν, αλληλεπιδρούν ζωντανά μέσα από ένα ταξίδι στην κινούμενη εικόνα και αυτοσχεδιάζουν μελωδίες κινηματογραφικής ατμόσφαιρας με σκοπό να παρασύρουν τους θεατές σε μια μυσταγωγική βραδιά όπου η αίσθηση της μουσικής γεννιέται και εξελίσσεται την ίδια τη στιγμή της έμπνευσής της.

Oι πόρτες ανοίγουν 9.30μμ
Εισιτήριο 6€

Kινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Tηλ.: +30 210 8215469
Email: leo@trianon.gr

poster: Δημήτρης Μαρίνης
————————–————————–———————–

Τheodore

O Theodore γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι πολυοργανίστας μουσικός και δημιουργός με έδρα το Λονδίνο . Σπούδασε μουσική σύνθεση. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του ανεξάρτητο δίσκο με τίτλο ‘7’ έχοντας τη συμμετοχή μουσικών κλασικής ορχήστρας για την εκτέλεση των τραγουδιών του στα οποία έκανε εξ ολοκλήρου την ενορχήστρωση σε συνδυασμό με την ηλεκτρική μπάντα του. Ο Τheodore έχει εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές με το πολυμελές σχήμα του και έχει επιλεχθεί και συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπου έχει ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας ζωντανά τη δουλειά του. To τελευταίο διάστημα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τον κινηματογράφο ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για τη δεύτερη κυκλοφορία με τίτλο «Ιt is but it’s not», ένα δίσκο με ψυχεδελικό rock και ambient pop ηχόχρωμα , διατηρώντας τη ρομαντική και κλασικιστική διάθεση του προσωπικού του ύφους και δοκιμάζοντας ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες. Για την ολοκλήρωση του δεύτερου άλμπουμ συνεργάστηκε μαζί του ο εξαιρετικής φήμης στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής παραγωγός Ken Thomas. (Sigur Ros, Yann Tiersen, Moby, M83, Daughter).

http://www.theodore-music.com/
https://www.facebook.com/Theodore.Music.Official

MELENTINI (dark pop, folk, avant garde)

Η Μελεντίνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Διεθνές Ωδείο Αθήνας. Φοίτησε στο Ε.Κ.Π.Α, στο τμήμα αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής απ’την οποία αποσύρθηκε για να αφοσιωθεί στη μουσική διδασκαλία. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής και πιάνου. Η βάση της ως δημιουργός είναι στο Βερολίνο όπου έχει μεταναστεύσει μόνιμα.
Η Μελεντίνη είναι βασικός δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους («Τoyland», 2010 / «The collapse of civilization», 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές ανεξάρτητες δράσεις . Παράλληλα έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σχήματα και μουσικούς διαφορετικού ύφους όπως οι Universe217, οι Βlue Square, Τheodore, Pan Pan , Ορέστης Γούμενος κ.ά. Με μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και video art , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.ά με τίτλο «Explosions around, the desert inside», ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013 (cd special edition) και το 2014 σε βινύλιο (lp).
Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές κυρίως στην folk pop, τους μινιμαλιστές κλασικούς συνθέτες του 20ού αιώνα, τη βαλκανική παράδοση και τη nu jazz.

https://www.facebook.com/melentini.band

Discography/Δισκογραφία

https://soundcloud.com/melentini
www.restlesswind.com

Theodore & Melentini live @ Trianon

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου ο Τheodore και η Μελεντίνη χτίζουν ένα μουσικό ντουέτο επί σκηνής με ένα σύνολο μουσικών πληκτροφόρων οργάνων, φωνών, συνθεσάιζερ, πνευστών και ηλεκτρονικών ήχων .  (περισσότερα…)