Η Restless Wind παρουσιάζει τους Gravitysays_i

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
LIVE στο ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ (ΙΑΚΧΟΥ 16 ΓΚΑΖΙ)

Ύστερα από δύο δυναμικές εμφανίσεις, ως Special Guests στις συναυλίες των TUXEDOMOON και των Anathema, μέσα στο φθινόπωρο, οι GravitySays_i υποδέχονται τον φετινό χειμώνα σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο και μυσταγωγικό χώρο: στο Θέατρο Ροές της Οδού Ιάκχου στο Γκάζι.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει το πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud” (Restless Wind, 2011), σε διάφορους χώρους της Αθήνας, και με το πρώτο τους άλμπουμ εδώ και χρόνια στις αποσκευές τους (“the roughest sea”, ΣΕΙΡΙΟΣ), οι GravitySays_i κάνουν για ακόμα μια φορά την εμφάνισή τους, προσκαλώντας το κοινό να έρθει σε επαφή με το υλικό τους, σ’ έναν χώρο ιδιαίτερο που προάγει και ευνοεί την αναπόσπαστη προσοχή του ακροατή.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 21.15
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12€

GravitySays_i / ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να ντύσουν με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τηγενική pop-rock διάθεση. Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i είναι:

Μάνος Πατεράκης – Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή
Νίκος Ρέτσος – Τύμπανα, Κρουστά
Άκης Παπαβασιλείου – Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό Μπάσο
Σπύρος Βρυώνης – Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή

και η χορωδία «The Enormous Grey Figures».

Η Restless Wind παρουσιάζει τους Gravitysays_i

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
LIVE στο ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ (ΙΑΚΧΟΥ 16 ΓΚΑΖΙ)

(περισσότερα…)