ΜΕLENTINI multi media Live Concert! at NOSOTROS Social Centre

Exarchia / SAT. 03/1/2015 organized by Void Networkτο ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
παρουσιάζει

MELENTINI feat. Orestis Goumenos
multi media live concert

after djs set:
Chaotic Moon

visual art by
Void Optical Art Laboratory

ΝΟSOTROS
free social space
Themistokleous 66 exarchia

ΣΑΒΒ. 03/01/2015
ώρα έναρξης 22.00

H MELENTINI και Ορέστης Γούμενος σε μια ζωντανή beat synth pop εμφάνιση το Σάββατο 3/1 στο Νοσότρος. Ο συνθέτης σύγχρονης μουσικής και ηλεκτρονικός παραγωγός ανασκευάζει τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου της Μelentini «explosions around, the desert inside»(cd, Lp) καθώς και μαζί παρουσιάζουν νέο υλικό από την κοινή τους συνεργασία.

Bio: Η Μελεντίνη είναι βασικός δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους («Τoyland», 2010 / «The collapse of civilization», 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές ανεξάρτητες δράσεις.
Παράλληλα έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σχήματα και μουσικούς διαφορετικού ύφους όπως οι Universe217, οι Βlue Square, Τheodore, Pan Pan , Ορέστης Γούμενος κ.ά. Με μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και video art , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.ά με τίτλο «Explosions around, the desert inside», ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013 (cd special edition) και το 2014 σε βινύλιο (lp).
Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, την ισλανδική post rock , τα παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια , τα βαλκανικά νανουρίσματα. Τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια είναι η minimal δομή τους, ο αργός ρυθμός τα οποία έχουν σκοπό να προβάλουν ένα σκοτεινό και σπαραχτικό τοπίο.

Η συναυλία αποτελεί την έναρξη του ετήσιου επετειακού εορτασμού για τα 25 χρόνια ύπαρξης του Κενού Δικτύου.

ΜΕLENTINI multi media Live Concert! at NOSOTROS Social Centre

Exarchia / SAT. 03/1/2015 organized by Void Network (περισσότερα…)