ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ LIVE – ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ
ΖΩΝΤΑΝΗ στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)
Φραντζή & Θαρύπου 37,
Νέος Κόσμος (210 9226975)
www.stn.gr

«5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ»

Ώρα Ανάδυσης: 22.00
Είσοδος: 10€ (με κρασί ή μπύρα)

5 χρόνια από την πρώτη της ανάδυση, 5 χρόνια περιπέτειας και υποθαλάσσιων μελωδικών εξερευνήσεων, αλλά και 5 μήνες από την τελευταία της ανάδυση, στα πλαίσια του 4ου Artogether Festival, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, το ωδικό κήτος της πόλης, επιστρέφει για μία σύντομη υπενθύμιση της παρουσίας της και των κατορθωμάτων της στον ωκεανό των τραγουδιών και της μουσικής.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, η Φάλαινα υποδέχεται τον χειμώνα στον φιλόξενο και ζεστό χώρο του Σταυρού του Νότου. Στην κεντρική του σκηνή, θα ξεδιπλώσει μερικά από τα καινούργια της τραγούδια, πάνω στα οποία εργάζονται τα Φαλαινόπαιδα αυτόν τον καιρό, αλλά και το γνώριμό της υλικό από το ντεμπούτο της άλμπουμ, με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο από την ανεξάρτητή της δισκογραφική ετικέτα «Πλαγκτόν».

Με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή σας προσκαλεί σε ένα ακόμα μακροβούτι, το οποίο θα σας ταξιδέψει στα ηχοχρώματά της και στις ιστορίες της…

Με την υποστήριξη της Restless Wind ( www.restlesswind.com )

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές. Με τσέλα και βιολιά, τρομπέτες, σαξόφωνα και τρομπόνια, αλλά και την ισχυρή παρουσία της ακουστικής κιθάρας σαν βάση των συνθέσεών της, η εμπειρία της συνάντησης με τη Φάλαινα γίνεται, αν μη τι άλλο, μελωδικά και κυματομορφικά συναρπαστική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας, και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010, στη δισκογραφική της ετικέτα «Πλαγκτόν» (Plankton Music). Στο εν λόγω άλμπουμ, βρίσκεται και το Τραγούδι του Μήνα (Δεκέμβριος 2010) με τίτλο «Ανθρώπινος Πυρσός», σύμφωνα πάντα με το ενημερωμένο μουσικό portal www.jumpingfish.gr!

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή
Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο
Κώστας Αδαμόπουλος – Πιάνο / Πλήκτρα / Φωνή
Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο
Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό μπάσο
Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης – Τύμπανα

www.falaina.gr

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ LIVE – ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ
ΖΩΝΤΑΝΗ στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)
Φραντζή & Θαρύπου 37,
Νέος Κόσμος (210 9226975)
www.stn.gr
(περισσότερα…)