Νέα Κυκλοφορία – Simon Bloom «Hazy Moon»

“Hazy Moon”, τιτλοφορείται το τρίτο προσωπικό album του Simon Bloom και πρώτο, που εκδίδεται από την εταιρεία “Restless Wind”. Μέσα στα τρία χρόνια, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη κυκλοφορία του “Hollow Butterfly”, συντελέστηκε αξιοθαύμαστη αλλαγή στο ύφος του ήχου και όχι μόνο, με τα ίδια αξιόλογα αποτελέσματα.

Εννέα κομμάτια υπό το «αχνό» φως του φεγγαριού, που δίνει διαστάσεις στις αναμνήσεις, αφού όλο το album είναι αφιερωμένο σε αυτούς που έχουν χαθεί. Το μουσικό ταξίδι ξεκινά με το ομώνυμο “Hazy Moon”, που λειτουργεί ως intro, αφού δεν έχει φωνητικά και σε προϊδεάζει για την ατμόσφαιρα του υπόλοιπου έργου. Ο ήχος κινείται από new hippy στοιχεία με ψυχεδελικές κιθάρες, μέχρι funky, smooth ρυθμούς και από «Υπνωτικά blues», σε folk-reggae κομμάτια. Οι στίχοι διαποτίζονται από το αίσθημα της απώλειας, τη νοσταλγία της μνήμης, που κρατάει ζωντανά μέσα μας, λόγια, ανθρώπους, στιγμές.

Τα ιριδίζοντα χρώματα του artwork και των φωτογραφιών, οι ανθρώπινες σκιές, τα νερά, που λαμπυρίζουν στο ηλιοβασίλεμα, σε προδιαθέτουν για το 70’s κλίμα, τη moody ατμόσφαιρα του “Gone away”. Το μπάσο και τα synth στο “Wanna be free” συνθέτουν τη μουσική από film noir, και οι ηλεκτρικές κιθάρες του “Hope Shop” το αναδεικνύουν στο πιο ρυθμικό κομμάτι του album, όπως και το θέρεμιν του “lost” στο πιο στοιχειωμένο κομμάτι του album.

Υποσχόμενη δουλειά, που σε προκαλεί να την ανακαλύψεις σιγά σιγά, μετά από πολλές ακροάσεις, δίνοντας σου κάθε φορά και ένα νέο στοιχείο.

Το “Hazy Moon” θα κυκλοφορήσει επίσημα την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 από την Restless Wind. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και στην ιστοσελίδα www.restlesswind.com.

Νέα Κυκλοφορία – Simon Bloom «Hazy Moon»

“Hazy Moon”, τιτλοφορείται το τρίτο προσωπικό album του Simon Bloom και πρώτο, που εκδίδεται από την εταιρεία “Restless Wind”. Μέσα στα τρία χρόνια, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη κυκλοφορία του “Hollow Butterfly”, συντελέστηκε αξιοθαύμαστη αλλαγή στο ύφος του ήχου και όχι μόνο, με τα ίδια αξιόλογα αποτελέσματα. (περισσότερα…)