SIMON BLOOM presents Midnight Rainbows LIVE @ NIXON

SIMON BLOOM
Midnight Rainbows
Κυκλοφορία: 19 Απριλίου 2016 / Restless Wind

Πρώτη live παρουσίαση:
Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου @ Nixon bar

O Simon Bloom επιστρέφει με το album “Midnight Rainbows”, και το παρουσιάζει, παρέα με τους μουσικούς του, την Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου, στο bar Nixon. Σε παραγωγή και μίξη του ίδιου, το τέταρτο album της μέχρι τώρα πορείας του, ηχογραφημένοστο τέλος του 2015 στο δικό του Shakti Studio, με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της εγχώριας σκηνής, θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD στις 19 Απριλίου, από την Restless Wind, σε διανομή της Inner Ear.

Το album θα παρουσιαστεί ζωντανά στον εξαιρετικό χώρο του bar Nixon (Αγησιλάου 61, Κεραμεικός, τηλ. 210-3462977, www.nixon.gr) την Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00, το live θα ξεκινήσει στις 22:00 και η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ.

Το νέο δημιούργημα του Έλληνα singer / songwriter, “Midnight Rainbows” περιέχει οχτώ πανέμορφα τραγούδια που συνδυάζουν τη folk και τα blues με το psych-rock, τιμώντας τις βασικές επιρροές του Simon, που προσδιορίζονται σε ονόματα όπως ο Nick Drake, o JJ Cale, o Bob Dylan, o Neil Young και οι πρώιμοι Pink Floyd.

nixon-poster-simon
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε σχετίζεται με την (νεο)ψυχεδελική σκηνή έχει “πολυφορεθεί”. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη μουσική του “stoner-folk”, προφανώς αναφερόμενος στην εσωτερική ένταση που τη χαρακτηρίζει. Οι υπνωτιστικές μελωδίες του μπορεί να παρασύρουν με άνεση τον ακροατή, ταξιδεύοντάς τον, χωρίς να χρειάζονται τον όγκο της παραμόρφωσης και την παραισθησιογόνο ομίχλη που συνήθως τη συνοδεύει.

Το πρώτο single, “Her Sunglasses On”, μία αφοπλιστικά απλή όσο και σαγηνευτική σύνθεση, είναι χαρακτηριστικό του συνολικού ήχου του album, παρότι είναι από τις πιο χαμηλότονες στιγμές του. Σε κερδίζει περισσότερο με κάθε νέα ακρόαση, όπως άλλωστε συμβαίνει με ολόκληρο τον δίσκο. Από το εναρκτήριο “So Young” μέχρι το “Walking With The Moonlight”, με το οποίο μας αποχαιρετά, το “Midnight Rainbows” κυλάει απολαυστικά και αβίαστα. Ονειρικό, πότε φωτεινότερο και πότε γλυκά μελαγχολικό, αποτελεί ένα ιδανικό νυχτερινό άκουσμα που αναδεικνύει τον δημιουργό του ως έναν τραγουδοποιό που σύντομα θα ξεπεράσει τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής.

Περιέχει μερικά κομμάτια, αληθινά διαμάντια, που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις καλύτερες στιγμές της folk / americana τραγουδοποιΐας. Ο καθένας μπορεί να ξεχωρίσει το δικό του αγαπημένο, σε ένα album γεμάτο αισθαντικές και μεστές συνθέσεις. Το σίγουρο είναι πως highlights όπως το “Where I Belong” και το “Green Turned To Grey” θα απασχολήσουν πολύ το ραδιοφωνικό κοινό μέσα στους επόμενους μήνες! Δύο εθιστικές μελωδίες που στοιχειώνουν το μυαλό και δεν λένε να το αφήσουν, ενώ στα φωνητικά συνδυάζονται μαγικά ο Simon, η Melentini και η Τζένη Καπάδαη.

Πέρα απ’ όλα αυτά, έχουμε να κάνουμε και με ένα τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Η απέριττη παραγωγή, η καλαίσθητη παρουσίαση (το artwork του album έχει κάνει ο Αντώνης Γλυκός) και η εκτελεστική συνέπεια συντελούν σε αυτό. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, από τη στιγμή που στο “Midnight Rainbows” συμμετέχει μία… dream team της εγχώριας σκηνής. Ο John Hardy (Thee Holy Strangers, Dustbowl) στην pedal steel guitar, ο Μάρκος Δεληβοριάς στην Dobro guitar, o Κωστής Ζουλιάτης (Night On Earth) στο Fender Rhodes, o Ale Casta στο μπάσο και τα κρουστά, μαζί με τις υπέροχες φωνές της Melentini (Sequence Theory Project) και της Τζένης Καπάδαη (Thee HolyStrangers, Expert Medicine), συγκροτούν ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο και ψυχή. Το mastering έκανε ο Γιάννης Χριστοδουλάτος.

Όπως προαναφέραμε, το “Midnight Rainbows” κυκλοφορεί από τη Restless Wind, σε διανομή Inner Ear, στις 19 Απριλίου, σε παραγωγή του ίδιου του Simon Bloom, και θα παρουσιαστεί live την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου, στο Nixon (Αγησιλάου 61, Κεραμεικός). Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00, το live θα ξεκινήσει στις 22:00 και η είσοδος κοστίζει 6€.