Η Restless Wind παρουσιάζει τους Moa Bones

Η Restless Wind παρουσιάζει τους Moa Bones

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

στο ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ (Ιάκχου 16, Γκάζι- 210 3474312)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.15
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ

Ύστερα από τις 2 επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Screening room του χώρου Nixon, στις αρχές του Νοέμβρη, για την παρουσίαση του ντεμπούτου τους άλμπουμ με τίτλο “Aquarelles”, οι Moa Bones επιστρέφουν, λίγο πριν την περίοδο των εορτών, για να πλημμυρίσουν με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους το Θέατρο Ροές της οδού Ιάκχου στο Γκάζι. Επιλέγοντας αυτή τη φορά έναν χώρο λίγο μεγαλύτερο και διατηρώντας τη μυσταγωγική διάθεση των συναυλιών τους, οι Moa Bones παρουσιάζουν, για ακόμη μια φορά, το σύνολο του υλικού του “Aquarelles”, καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες εκδοχές αγαπημένων τους τραγουδιών. Με τη διάθεση να απευθυνθούν σ’ ένα πιο ευρύ κοινό, αλλά και με το μουσικό βίντεο του κομματιού “I Wish” (σε σκηνοθεσία Κλαίρης Φαφούτη) να έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο και να έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές, οι Moa Bones σας προσκαλούν να μοιραστείτε μαζί τους τις «Ακουαρέλες» τους, στον μοναδικό τους, όμορφο, μουσικό καμβά.

myspace.com/moa_bones
http://www.facebook.com/#!/pages/Moa-Bones/123714774400514

MOA BONES / Σύντομο Βιογραφικό

Οι Moa Bones είναι το προσωπικό μουσικό project του Δημήτρη Αρώνη, το οποίο δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 στην Αθήνα. Τα πρώτα τους βήματα έγιναν ουσιαστικά το 2006, όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν με το όνομα Palindrom τα πρώτα τους τραγούδια, με τη λιτή τους ενορχήστρωση να θυμίζει κάτι από την ψυχεδελική folk-pop τραγουδοποιία των 60s.

To συγκρότημα εκείνη την εποχή αποτελείτο από τους Δημήτρη Αρώνη
(φωνή, κλασική κιθάρα) και Ευαγγελία Ξυνοπούλου (φωνή, πιάνο).

Από αυτή την περίοδο των σκόρπιων ηχογραφήσεων, προέκυψε ένα mini EP τριών κομματιών με τίτλο “By my side”, το οποίο μοίρασαν στο κοινό το Μάιο του 2007 στο ΑΝ club, όπου συμμετείχαν ως opening act στη συναυλία του Gruff Rhys (Super Furry Animals).

Άλλες ξεχωριστές εμφανίσεις εκείνης της περιόδου ήταν στο 1ο Burnt Festival 2006 (Μικρό Μουσικό Θέατρο), στο Θέατρο Pοές το 2007 και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2008 (Kinky Kong). Μέχρι το 2008, το γκρουπ κάνει live εμφανίσεις με διάφορους guest μουσικούς στη σύνθεσή του, αλλά σύντομα καταλήγει στο αρχικό ντουέτο.

Το φθινόπωρο του 2009, έχοντας πια αλλάξει όνομα, οι Moa Bones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του παρθενικού τους άλμπουμ με παραγωγό τον Κυριάκο Μουστάκα. O ήχος κινείται στην αισθητική των πρώιμων demos, όπου κυριαρχούν η κλασική κιθάρα, το πιάνο και τα φωνητικά, ενώ προστίθενται και λίγα κρουστά, kalimba και organs. Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις ολοκληρώνονται 5 μήνες αργότερα στο Inhousemusic Studio από τον Κυριάκο και το Δημήτρη. Ο δίσκος περιέχει συνολικά 10 τραγούδια και δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο τραγούδι “Aquarelles”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη δανέζικη ρομαντική-δραματική ταινία, με τίτλο “Reconstruction”.

To «Aquarelles» είναι μια συλλογή τραγουδιών, με δημιουργική αφετηρία τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, που όμως έρχεται καταγεγραμμένη στο σήμερα με μια ματιά απόλυτα συγχρονισμένη με τα εκάστοτε παγκόσμια ρεύματα του τώρα, χωρίς βέβαια να χάνει την ιδιαίτερή της, ξεχωριστή ταυτότητα. Έχει μια διάθεση νεανική, φρέσκια και διηγηματική. Folk φόρμες της πρόσφατης, κυρίως, αμερικάνικης τραγουδοποιητικής παράδοσης αναμειγνύονται με Βρετανικές επιρροές, χωρίς ν’ απουσιάζουν και οι alternative υφολογικές αναφορές. Ευαισθησία και μελαγχολία στη στιχουργία, εύθραυστες ατμόσφαιρες και ακουστικός ήχος, οικείος, ζεστός, απερίγραπτα γνώριμος ώρες-ώρες, τόσο που μπορεί και να ξαφνιάσει τον ακροατή. Ανεπιτήδευτη απλότητα και συνθετική ουσία αιχμαλωτίζουν γλυκά, κι εκείνο που ζητάνε, δεν μπορεί παρά να είναι μια αδιαμαρτύρητη παράδοση στα χρώματα και τις αποχρώσεις μιας ακουαρέλας. Γαλήνιο και εξομολογητικό, το «Aquarelles» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των Moa Bones, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου του 2011, από την Restless Wind σε επιλεγμένα δισκοπωλεία, αλλά και μέσα από το «ηλεκτρονικό» δισκοπωλείο της εταιρείας (www.restlesswind.com).

Η Restless Wind παρουσιάζει τους Moa Bones

Η Restless Wind παρουσιάζει τους Moa Bones

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

στο ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ (Ιάκχου 16, Γκάζι- 210 3474312)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.15
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10 ευρώ
(περισσότερα…)